Musikhjälpen pågår – för flickors rätt att gå i skolan

Just nu pågår radiohjälpens insamling till stöd för flickors rätt att gå i skolan. Insamlingen sker genom succékonceptet Musikhjälpen där Sveriges Radio P3 sänder från en glasbur, dygnet runt, i sex dygn. Glasburen står på Gustaf Adolfs torg i Göteborg så det är värt ett besök för dig som finns i närheten.

Det finns flera sätt att bidra till insamlingen. Det enklaste är att önska en låt i programmet. Genom att skicka ett SMS med summan, 50, 100 eller 200 kronor följt av låt och artist till 72999, så spelas din låt samtidigt som dina pengar går till insamlingen.

Ett annat sätt är att bjuda på någon av alla de auktioner som Musikhjälpen kör tillsammans med Tradera. Där finns många godbitar och det verkar finnas lite av varje för olika storlekar på plånböcker. En av mina favoriter är paketet som Sweden Rock Festival har skänkt till förmån för insamlingen. Du får två stycken fyradagars VIP-biljetter med allt godis som sådana biljetter bär med sig. Jag kan verkligen rekommendera VIP-loungen där man kan vila sina trötta ben under de långa dagarna på festivalen. Dessutom är baren på det området mycket trevlig. I tillägg till själva biljetterna följer det med en elgitarr signerad av ingen mindre än Zack Wylde. Just nu (11-12-15 Kl 10:30) ligger priset på 10600 kronor för det paketet och priset har legat still sedan i morse. Med två dagar kvar kommer självklart priset gå upp en hel del. Jag har räknat på det och menar att värdet på det här paketet är minst 25000 så allt under det är skamligt.

Har man inte riktigt de pengarna att tillgå så kanske man kan nöja sig med att bjuda på en diktsamling av Regina Lund, signerad givetvis. Där är priset med en dryg dag kvar till avslut, endast 610 kronor. Eller varför inte Maud Olofssons aftonklänning där priset just nu ligger på 710 spänn.

Jag ska noga följa auktionerna för att se om det inte kommer finnas någon som ligger lämpligt för min plånbok. Häftigt att vinna vore Ebbots kaftan. Det vore nämligen roligt att få hjälpa till på ett sätt som också ger ett minne på något sätt. Kanske kan det bli en lämplig julklapp till någon om inte annat. Dessutom ska jag noga överväga vilken låt jag ska önska som en gåva till min älskling. Slutligen kanske det kan bli så att vi tar en tur förbi glasboxen på lördag. Vi har ändå tänkt åka och julhandla lite då så varför inte till Göteborg.

Läs även andra bloggares åsikter om musikhjälpen

Lämna ett svar