Tack och farväl!

Året var 2002. Elbolaget Kraft & Kultur, ville erbjuda sina kunder och resten av världen något alldeles extra. Istället för en vanlig kundtidning startades det ambitiösa kulturmagasinet Voltaire. Ett stilmedvetet magasin som skulle utmana – ett magasin för människor som både ville och vågade möta andra åsikter och uppfattningar än sina egna. Sedan dess har Voltaire bjudit på texter från flera av dagens främsta journalister och skribenter, såväl svenska som utländska röster. Varje nummer har kretsat kring ett visst tema och angripit det från alla håll: från höger till vänster på den politiska skalan, genom miniessäer, längre texter och hela böcker (!), genom matrecept, exklusiva fotoreportage, noveller och tecknade serier. Voltaires olika teman har sträckt sig från Svart, Fightande feminism, Total depression, Dygd och Arthur Koestler till Bönder, Spel och dobbel, Djur och Fransmän, finns dom?

Genom åren har Voltaire väckt debatt och stora känslor utan att någonsin vilja stryka sina läsare medhårs. Voltaire har varit magasinet för dem som velat koppla på, inte av. Nummer 6 2011, som hade temat Kalle, blev tyvärr det sista numret i raden. Allt som allt blev det 36 mastiga nummer.

Till följd av ändrade ekonomiska förutsättningar för Kraft&Kultur;, upphör utgivningen av Voltaire magasin. Inga fler nummer av Voltaire magasin kommer att ges ut och magasinets hemsida www.voltaire.se är under avveckling.

Vi vill tacka alla som har jobbat med oss genom åren och som har hjälpt oss att bli vad vi var: journalister, skribenter, översättare, fotografer, formgivare, kockar, serietecknare, illustratörer, korrläsare, återförsäljare med flera.

Och förstås, ett extra stort tack till alla våra läsare – elkunder, externprenumeranter och lösnummersköpare!